Сърбия скочи на Великобритания, че снабдява Украйна с оръжия. Великобритания е

...
Сърбия скочи на Великобритания, че снабдява Украйна с оръжия. Великобритания е
Коментари Харесай

Сърбия осъди Великобритания, че изпраща противотанкови ракети на Косово

Сърбия скочи на Англия, че доставя Украйна с оръжия. 

Англия е доставила на Косово огромно количество противотанкови ракетни комплекси Javelin и NLAW, оповестява сръбският в. " Новости ", написа.

През последните два месеца Западът доставя главно подобен вид системи на Украйна, с цел да се опълчи на Русия.

По първични данни 50 от системите NLAW са пристигнали в Прищина в събота, като част от уговорките, поети в края на февруари от английския министър председател Борис Джонсън и косовския му сътрудник Албин Курти.

Очакванията са, че през идващите месеци Англия ще достави на косовските албанци и най-малко 20 леки противоракетни системи Javelin. Договорено е и гратис образование на косовските сили за сигурност.

Въпросната оръжейна доставка се случва в доста сензитивен миг от позиция на сигурността и политиката както в района, по този начин и в цяла Европа. Властите в Прищина, които са в развой на образуване на въоръжени сили, от дълго време молят западните страни да им продадат противотанкови и артилерийски системи, като Англия е първата страна, подхванала тази рискова стъпка, отбелязва " Новости ".

Сръбският президент Александър Вучич ще изиска публично пояснение от английския министър председател.

От своя страна сръбският министър на вътрешните работи Александър Вулин дефинира като вражески акт изпращането на оръжие на косовските албанци от Англия, оповестява организация " Танюг ". По негови думи не може да се въоръжават " терористи ", а да се показва вяра за мир.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР